MENU
ZWIŃ MENU

Surówka z marchwi i jabłek

Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska

Składniki

3 marchewki
3-4 kwaśne jabłka
sok z cytryny
sól
cukier

Przyrządzanie

Marchew wymyć dokładnie, jabłka umyć i obrać, usunąć pestki.

Marchew i jabłka utrzeć grubo na tarce lub cieniutko posiekać.

Na salaterce utartą marchew i jabłko posolić, doprawić cukrem, skropić cytryną, wymieszać.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Surówka z marchwi i selera

Forma potrawy: Sałatki

4 marchewki
1 seler
3 łyżki oleju sojowego lub oliwy
sok z cytryny
pęczek pietruszki
sól, pieprz

Surówka pomarańczowy chrzan

Forma potrawy: Sałatki

5 jabłek
60 g tartego chrzanu
pomarańcza
4-5 łyżek soku cytrynowego
sól
cukier
 

Napój z mleka, marchwi i truskawek

Forma potrawy: Napoje

1 kg marchwi
20 dag truskawek
2 szklanki mleka
cukier
lody

Surówka z dyni i jabłek na słodko

Forma potrawy: Sałatki

150–200 g dyni melonowej (zabarwionej pomarańczowo)
1 duże jabłko lub 2 mniejsze
3 łyżeczki cukru
sok z cytryny
cynamon lub wanilia
dojrzała gruszka
świeże owoce do przybrania