MENU
ZWIŃ MENU
Składnik pieprz został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Boczniaki w sosie cytrynowo-czosnkowym

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

600 g boczniaków
6 łyżek oleju
4 łyżki soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

potrawa z pieprzu » zobacz przepis

Sos cebulowy

Forma potrawy: Sosy

4 cebule
4 łyżki masła
2 łyżki mąki
3 szklanki gęstej śmietany
sól, pieprz
przyprawy

potrawa z pieprzu » zobacz przepis

Sos po kapitańsku

Forma potrawy: Sosy

40 dag papryki konserwowej
50 ml czerwonego wina wytrawnego
natka pietruszki
sól, pieprz
musztarda do smaku

potrawa z pieprzu » zobacz przepis

Pasta sojowa

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

25 dag soi
1 jajko
4 łyżki ketchupu
sól, pieprz

potrawa z pieprzu » zobacz przepis

Omlet wiejski

Forma potrawy: Dania główne, Śniadania

pól kilograma ziemniaków
150 g wędzonej słoniny lub boczku
2 cebule
4 jaja
4 łyżki mleka
pęczek pietruszki lub koperku
sól, pieprz

potrawa z pieprzu » zobacz przepis

Węgorz po wrocławsku

Forma potrawy: Dania rybne

1 kg węgorza
80 ml śmietany
20 dag selera
2 dag masła
tłuszcz
2 dag mąki
1 szklanka rosołu
20 dag pieczarek
zielenina
żółtko
sól, pieprz
sok z cytryny

potrawa z pieprzu » zobacz przepis

Suflet z kalafiora

Forma potrawy: Dania główne

50 dag mrożonych różyczek kalafiora
ok. 50 g wędzonej słoniny
50 dag pureé ziemniaczanego (może być z torebki)
zmielona gałka muszkatołowa
świeży zmielony pieprz
15 dag mrożonych, drobno pokrojonych porów
4 średniej wielkości pomidory
25 g masła
20 g mąki
1/2 litra mleka
20 dag żółtego sera
szczypta soli
łyżka posiekanej natki pietruszki
masło do posmarowania formy

potrawa z pieprzu » zobacz przepis

Cielęcina Weck

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

cielęcina 50 dkg.
liść laurowy 5 szt.
pieprz (ziarnisty)
ziele angielskie
żelatyna 2 łyżeczki
sól

potrawa z pieprzu » zobacz przepis