MENU
ZWIŃ MENU
Składnik sól kuchenna został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Kanapki z Kornwalii

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

1 pomarańcza
2 jabłka
3 łyżki majonezu
6 łyżek śmietany
łyżka tartego chrzanu
cebula
4 łyżki gęsiego smalcu
4 płaty pieczeni wołowej (rostbefu)
4 duże kromki bułki pszennej
sól
cukier
pieprz

Przekąski lub przystawki z soli » zobacz przepis

Cukinia faszerowana

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

2 średnie cukinie
250 g mielonej wieprzowiny
250 g mięsa z krabów
2 jaja
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego
szczypta mielonego imbiru
sól, świeżo zmielony pieprz
3 łyżki mąki ziemniaczanej
olej do smażenia

Przekąski lub przystawki z soli » zobacz przepis

Kabaczek duszony

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

60 dag kabaczka
5 dag cebuli
3 ząbki czosnku
chili
sól
4 łyżki posiekanej zieleniny z bazylią
pół łyżki oleju

Przekąski lub przystawki z soli » zobacz przepis

Bób z kurkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy, Kolacje

 
50 dag bobu
30 dag kurek
2 cebulki dymki
2 łyżki masła
sól, pieprz
 

Przekąski lub przystawki z soli » zobacz przepis

Pomidory faszerowane ryżem i rodzynkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane, Kolacje, Śniadania

4 pomidory
15 dag ugotowanego ryżu
1 łyżka rodzynków
1 posiekana cebula
1 łyżka obranych i posiekanych migdałów
2 łyżki masła
szczypta szafranu
pół łyżeczki cukru
sól, pieprz

Przekąski lub przystawki z soli » zobacz przepis

Cebulowe pierścienie z grilla

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla

cebule duże 4 szt
mąka 250 g
piwo 200 ml
woda 200 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przekąski lub przystawki z soli » zobacz przepis

Cielęcina Weck

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

cielęcina 50 dkg.
liść laurowy 5 szt.
pieprz (ziarnisty)
ziele angielskie
żelatyna 2 łyżeczki
sól

Przekąski lub przystawki z soli » zobacz przepis

Kanapki z krewetkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

10 kromek chleba razowego bez skórki
60 krewetek z puszki
80 g gęstego majonezu
1 pęczek koperku

Sos majonezowy:
120 g gęstego majonezu
1 łyżeczka estragonu wymieszanego z tymiankiem
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz

Przekąski lub przystawki z soli » zobacz przepis