Forma potrawy: Sałatki
1 ogórek
1 pomidor
pęczek rzodkiewek
1 cebula
sos śmietanowo-chrzanowy
liście sałaty
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
4 pęczki rzodkiewek
puszka sardynek
10 dag ketchupu
zielenina
pieprz
sok z cytryny
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
4 pęczki rzodkiewek
150 ml śmietany
masło
koperek
sól
Forma potrawy: Sałatki
2 kubki jogurtu naturalnego
2 roztarte ząbki czosnku
łyżka octu
sól
3 duże pęczki rzodkiewek
posiekany szczypiorek
Forma potrawy: Zupy
2 buraki
2 jaja
resztki mięsa z drobiu
1 ogórek świeży
10 rzodkiewek
1 l kwaśnego mleka
zielenina
sól
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
Składniki na 30 sztuk
2 łodygi selera naciowego
8 śliwek w occie
1 mały słoik (0,5 l) dyni marynowanej
1 mały słoik (0,5 l) gruszek w occie
250 g białej rzepy
15 rzodkiewek
Sałatka wiosenna do mięs i ryb
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
10 dag fasolki szparagowej
1 mały kalafior
sól
1 pęczek rzodkiewek
1 główka sałaty
1/2 pęczka młodych marchewek
1 jabłko
2 ogórki kwaszone lub 1 ogórek świeży
pieprz, cukier
posiekany szczypiorek
kilka łyżek śmietany
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
25 dag twarogu
2 jajka
1 łyżka startego chrzanu
1 jabłko
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
pęczek rzodkiewek