MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Zupa kalafiorowa po belwedersku

Forma potrawy: Zupy

1 l wywaru z warzyw
1/2 l mleka
60 dag kalafiorów
20 dag pieczarek
2 żółtka
2 dag mąki
zielenina
sól, pieprz
sok z cytryny

potrawa z owoców » zobacz przepis

Węgorz po wrocławsku

Forma potrawy: Dania rybne

1 kg węgorza
80 ml śmietany
20 dag selera
2 dag masła
tłuszcz
2 dag mąki
1 szklanka rosołu
20 dag pieczarek
zielenina
żółtko
sól, pieprz
sok z cytryny

potrawa z owoców » zobacz przepis

Zapiekanka z pierogów

Forma potrawy: Zapiekane, Inne potrawy

2 torebki mrożonych pierogów z mięsem
25 dag pieczarek
1 i 1/2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 szklanka mleka
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz
sok z cytryny
20 dag sera żółtego
tłuszcz, bułka tarta do formy

potrawa z owoców » zobacz przepis

Kieszonki z indyka nadziewane pieczarkami

Forma potrawy: Dania główne

słoik pieczarek w zalewie naturalnej
4 filety z piersi indyka
4 łyżki oleju
pęczek zielonej pietruszki
4 plastry ananasa
4 plastry żółtego sera
1 jajko
tarta bułka, sól, pieprz

potrawa z owoców » zobacz przepis

Duńskie bułeczki

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

4 podłużne, chrupiące bułeczki
75g masła lub margaryny
150ml kwaśnej śmietany
2 łyżki chrzanu w śmietanie
1 łyżka koperku, posiekanego
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
3 jabłka deserowe, wydrążone i pokrojone w plasterki
4 rolmopsy ze śledzia, pokrojone w paski

Do przybrania:
4 korniszony

potrawa z owoców » zobacz przepis

Camembert na tostach z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

camembert 3 szt
chleb tostowy 6 kromek
żurawiny smażone
pieprz

potrawa z owoców » zobacz przepis

Kurczak tandoori

Forma potrawy: Dania na grilla

kurczak ok. 1,5 kg
2 łyżki oleju

Marynata:
1 szkl. gęstego jogurtu naturalnego
0,5 szkl. soku z cytryny
1 łyżka mielonej papryki
1 łyżka przeciśniętego przez praskę czosnku
1 łyżka sproszkowanego imbiru
1,5 łyżeczki zmielonego kminku
łyżeczka kurkumy
po pół łyżeczki zmielonego kardamonu i pieprzu
sól

potrawa z owoców » zobacz przepis

Pstrągi po holendersku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

Składniki określono na 6 porcji
3 średniej wielkości pstrągi
sok z połówki cytryny
butelka białego wytrawnego wina
3 małe cebulki
kilka gałązek suszonego tymianku
po garści świeżych liści bazylii i mięty
5 - 6 goździków
2 ząbki czosnku
liść laurowy
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 szklanki bulionu
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
 

potrawa z owoców » zobacz przepis