MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z wołowina

Składnik wołowina został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Wołowina pörkölt duszona po węgiersku

Forma potrawy: Dania główne

80 dag wołowiny (lub jagnięciny)
3 cebule
2 ząbki czosnku
papryka w proszku
sól, pieprz, majeranek
200 ml białego wina
3 papryczki (mogą być chili dla odważnych)
2 pomidory

Dania główne z wołowiny » zobacz przepis

Wołowina z grzybami

Forma potrawy: Dania główne

80 dag chudej wołowiny
sól, pieprz
cebula
2 łyżki oleju
garść suszonych grzybów

Dania główne z wołowiny » zobacz przepis

Ruloniki szparagowe

Forma potrawy: Dania główne

1-2 pęczki szparagów
300 g wołowiny
300 g zielonego groszku
1 łyżka sosu sojowego
olej do smażenia
pieprz

Dania główne z wołowiny » zobacz przepis

Gulasz Flamandzki

Forma potrawy: Dania główne

0,75 kg ładnej wołowiny - np. polędwicy
pół łyżeczki tymianku i rozmarynu
3 kromki razowego chleba
świerzo zmielony pieprz naturalny
łyżka ostrej musztardy
3 duże cebule
łyżka mąki pszennej
1,5 szklanki piwa
1 liść laurowy
4 łyżki oliwy
sól

Do podania:
kasza gryczana
lub ziemniaki
lub makaron

Dania główne z wołowiny » zobacz przepis

Zrazy wołowe po hultajsku

Forma potrawy: Dania główne

50 dag wołowiny bez kości
tłuszcz
1 dag mąki
10 dag parówek cienkich
4 dag chrzanu
10 dag sera żółtego
sól, pieprz
cukier
sok z cytryny

Do podania:
ryż

Dania główne z wołowiny » zobacz przepis

Wołowina hu-hu

Forma potrawy: Dania główne

60 dag wołowiny bez kości
tłuszcz
1 dag mąki
15 dag cebuli
2 grzyby suszone
sól, pieprz
ziele angielskie
curry
musztarda
papryka mielona
czosnek
sherry do smaku

Do podania:
ziemniaki
sałata

Dania główne z wołowiny » zobacz przepis

Tournedos z polędwicy wołowej

Forma potrawy: Dania główne

50 dag polędwicy wołowej
1 łyżka oliwy
estragon
bazylia
szałwia
zielenina
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki musztardy
sól, pieprz
1 ząbek czosnku

Dania główne z wołowiny » zobacz przepis

Wołowina z oliwkami

Forma potrawy: Dania główne

800 g wołowiny na pieczeń
100 g wędzonego boczku
1 cebula
4 ząbki czosnku
250 g pomidorów
100 g oliwek zielonych
100 g oliwek czarnych
1/2 pęczka siekanej zielonej pietruszki
1 gałązka pokrojonego tymianku
250 ml białego wytrawnego wina
5 łyżek oliwy
sól, pieprz
1 łyżka mąki

Dania główne z wołowiny » zobacz przepis