MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, nabiał, tłuszcze oraz jaja zostały zaznaczony na zielono

Zupa z jajek

Forma potrawy: Zupy

litr wywaru mięsnego lub z warzyw
3 jaja
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
3-4 łyżki stołowe parmezanu

Zupy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Zupa serowa z papryką

Forma potrawy: Zupy

6-7 papryk
1 i 1/2 litra rosołu
1 łyżka masła lub margaryny
1 łyżka mąki
2-3 serki topione
1 żółtko
sól, pieprz

Zupy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Zupa mleczno-owocowa

Forma potrawy: Zupy

4 szklanki mleka
50 dag owoców jagodowych
3 żółtka
5 łyżek cukru
cukier waniliowy

Zupy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Chłodnik poziomkowo-porzeczkowy

Forma potrawy: Zupy

35 dag poziomek
10 dag czarnej porzeczki
3 szklanki jogurtu
pół szklanki śmietany
cukier do smaku
 
Do podania z:
grzanki

Zupy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Zupa czekoladowa z orzechami

Forma potrawy: Zupy

100 g gorzkiej czekolady
500 ml mleko
500 ml śmietanki
100 g cukru
4 żółtka
50 g kakao
3 łyżki likieru (advocat)

Do przybrania:
125 ml śmietanki kremówki
150 g orzechów

Zupy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Zupa neapolitańska

Forma potrawy: Zupy

1250 ml rosołu z kostki rosołowej
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
10 dag sera żółtego (parmezan)
4 żółtka
1/4 l śmietany
koper
sól
 
Do podania
15 dag ugotowanego makaronu

Zupy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Chłodnik wieloowocowy

Forma potrawy: Zupy

20 dag malin
10 dag truskawek
15 dag poziomek
10 dag cukru
2 i 1/2 szklanki zsiadłego mleka
1/2 szklanki śmietany
2 żółtka
laska wanilii
1/2 szklanki rodzynków
groszek ptysiowy

Zupy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Chłodnik z truskawek i wiśni

Forma potrawy: Zupy

35 dag truskawek
10 dag soczystych wiśni
3 szklanki kefiru
1/2 szklanki śmietany
8 dag cukru
cukier waniliowy
2 żółtka

Do podania:
grzanki
lub groszek ptysiowy

Zupy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis