Wybierz składnik |
lub wpisz nazwę składnika i wybierz z listy wyżej |
Wybrane składniki |
tylko przepisy z określonego działu? |
Forma potrawy: Przetwory
25 dag świeżego chrzanu
50 ml śmietany kremówki
2 jajka na twardo
1 łyżka cukru
sól, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny
Forma potrawy: Przetwory
1 kg truskawek
1,3 kg cukru
2,5 g kwasku cytrynowego
1,5 szklanki soku z truskawek
Forma potrawy: Przetwory
6 pomarańczy
1,5 kg cukru
750 ml wody
sok z połowy cytryny
1 łyżka startej wanilii
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory
cielęcina 50 dkg.
liść laurowy 5 szt.
pieprz (ziarnisty)
ziele angielskie
żelatyna 2 łyżeczki
sól
Forma potrawy: Przetwory
50 dag jeżyn
75 dag wiśni
1/4 l soku z czerwonej porzeczki lub z sok z cytryny
trochę skórki cytrynowej
50 dag cukru żelującego
Pasztet z brokułów i kalafiora
Forma potrawy: Przetwory
350 g kalafiora
350 g brokułów
Masa drobiowa:
300 g piersi kurczaka
500 ml rosołu drobiowego
2 jaja
2 łyżki mąki
1 cytryna
200 ml śmietany
1 marchewka
szczypta cukru, sól, pieprz
masło do smarowania formy
Forma potrawy: Przetwory
50 dag malin
50 dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50 dag cukru żelującego
Forma potrawy: Przetwory
2 kg ogórków świeżych (może być więcej)
2 kg pomidorów zielonych
1 kg cebuli i 1 kg papryki