Forma potrawy: Sałatki
1 cukrowa sałata
2 marchewki
sparzony i obrany pomidor
1/2 łyżki posiekanych liści selera, zielonej pietruszki lub koperku
1/2 szklanki sosu vinaigrette
szklanka rozkruszonego twarogu
Forma potrawy: Zupy
2-3 sałaty
1/2 szklanki śmietany
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
2 żółtka
2 łyżki masła
sól, pieprz
Sałatka wiosenna do mięs i ryb
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
10 dag fasolki szparagowej
1 mały kalafior
sól
1 pęczek rzodkiewek
1 główka sałaty
1/2 pęczka młodych marchewek
1 jabłko
2 ogórki kwaszone lub 1 ogórek świeży
pieprz, cukier
posiekany szczypiorek
kilka łyżek śmietany
Forma potrawy: Sałatki
10 dag pieczarek
cebula
jabłko
główka sałaty
sól, pieprz
1/2 szklanki oliwy
4 łyżki octu
2 łyżki wody
2 łyżeczki gęstej śmietany
2 łyżki zieleniny
Sałatka dekoracyjna z kalarepką
Forma potrawy: Sałatki
pół główki sałaty
6 rzodkiewek
młoda kalarepka
sól
4 łyżki śmietany
pieprz
garść rzeżuchy
Forma potrawy: Sałatki, Kolacje
główka sałaty
pęczek szparagów
2 jajka
natka
białe pieczywo
sos:
4 łyżki oleju
1/2 musztardy
cukier
biały pieprz
sól
Forma potrawy: Sałatki
główka sałaty
1 avocado
mało owoc granatu
pół czerwonego grejpfruta
2-3 plasterki szynki
pół strąka czerwonej papryki
pół cytryny
sól
biały pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
Forma potrawy: Sałatki, Kolacje
25 dag makaronu w kokardki
3-4 marchewki
20 dag melona
główka sałaty
10 dag wędzonego schabu
2 łyżki pestek dyni
15 dag jogurtu
2 łyżki majonezu
sok z połowy cytryny