MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, nabiał, tłuszcze oraz jaja zostały zaznaczony na zielono

Sos cebulowy

Forma potrawy: Sosy

4 cebule
4 łyżki masła
2 łyżki mąki
3 szklanki gęstej śmietany
sól, pieprz
przyprawy

Sosy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Sos czosnkowy 2

Forma potrawy: Sosy

100 ml jogurtu naturalnego
100 ml majonezu
2 ząbki czosnku
łyżka koperku, może być suszony
szczypta pieprzu

Sosy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Sos czosnkowy

Forma potrawy: Sosy

jogurt naturalny
4 duże łyżki majonezu
1 łyżka czosnku granulowanego
sól
pieprz

Sosy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Sos jabłkowy z curry

Forma potrawy: Sosy

3 jabłka
1 pudełko serka homogenizowanego
1 łyżka curry w proszku
1 łyżeczka cukru
sól

Sosy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Dip z avocado

Forma potrawy: Sosy

2 duże dojrzałe avocado
200 ml jogurtu
mała cebula
ząbek czosnku
łyżka oliwy
łyżka drobno pokrojonej zielonej pietruszki
4 łyżki soku cytrynowego
cukier, sól, pieprz

Sosy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Dip z buraka

Forma potrawy: Sosy

burak ugotowany lub marynowany
łyżka kaparów
200 ml jogurtu
łyżka czerwonego octu winnego
łyżka musztardy
łyżka pasty pomidorowej
cukier, sól, pieprz

Sosy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Sos musztardowo-miętowy

Forma potrawy: Sosy

3 dag masła lub margaryny
3 dag mąki
1/2 szklanki wywaru z włoszczyzny
1 saszetka mięty ekspresowej
1 łyżka łagodnej musztardy
1 żółtko
sól

Sosy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis

Sos ziemniaczany

Forma potrawy: Sosy

350 ml wywaru z kości lub mięsa
50 ml śmietany
20 dag ziemniaków
8 dag cebuli
4 dag tłuszczu
3 dag mąki
natka pietruszki
sól, pieprz

Sosy z nabiału oraz jaj » zobacz przepis