MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, grzyby zostały zaznaczony na zielono

Sałatka z solonych grzybów

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki



30 dag grzybów solonych lub marynowanych
3 kartofle ugotowane w mundurkach
1 cebula
4 pomidory
15 dag korniszonów
3 jaja ugotowane na twardo
1,5 łyżeczki musztardy
2 łyżki oliwy
1/3 łyżeczki cukru
1/3 łyżeczki kminku
łyżka siekanego koperku
łyżka siekanej zielonej pietruszki
sól
pieprz

Sałatki z grzybów » zobacz przepis

Sałatka pieczarkowa z oliwą

Forma potrawy: Sałatki

 
10 dag pieczarek
cebula
jabłko
główka sałaty
sól, pieprz
1/2 szklanki oliwy
4 łyżki octu
2 łyżki wody
2 łyżeczki gęstej śmietany
2 łyżki zieleniny
 

Sałatki z grzybów » zobacz przepis

Sałatka z szynką, ryżem i pieczarkami

Forma potrawy: Sałatki

400 g. ryżu
400 g. pieczarek
świeży ogórek
2 cebule
200 g. szynki
2 łyżki kaparów (niekoniecznie )
3 łyżki octu winnego
7 łyżek oliwy
sól
pieprz
szczypta cukru
świeże lub suszone zioła - szczypiorek, estragon, bazylia.

Sałatki z grzybów » zobacz przepis

Sałatka z boczniaka

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki

30 - 40 dag boczniaka
2 - 3 cebule
szczypiorek
pieprz

Sałatki z grzybów » zobacz przepis

Sałatka pieczarkowa z sosem francuskim

Forma potrawy: Sałatki

50dag świeżych pieczarek
2 średnie świeże ogórki
2 ząbki czosnku
1 pęczek koperku, pietruszki i szczypiorku
połowa czerwonej papryki
1/3 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
sól
pieprz

Sałatki z grzybów » zobacz przepis

Sałatka pieczarkowa z kukurydzą

Forma potrawy: Sałatki

5 dużych świeżych pieczarek
1 puszka kukurydzy konserwowej
2 jajka na twardo
1 mały słoik majonezu
1 łyżka sosu sojowego
1 pęczek szczypiorku
sok z cytryny
sól, pieprz, szczypiorek

Sałatki z grzybów » zobacz przepis

Sałatka pieczarkowa z szynką i oliwkami

Forma potrawy: Sałatki

1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej
2 duże plastry szynki
2 duże jabłka winne
3 ogórki kwaszone
10 czarnych oliwek
1 mały słoik majonezu
sok z połówki cytryny
sól, pieprz

Sałatki z grzybów » zobacz przepis

Sałatka pieczarkowo-ryżowa

Forma potrawy: Sałatki

pół szklanki ryżu
słoik pieczarek w zalewie naturalnej
15 dag szynki konserwowej
pół puszki groszku konserwowego
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny
sól
pieprz

Sałatki z grzybów » zobacz przepis