MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z kozakami

Składnik kozaki został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Grzyby kiszone

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy, Przetwory

5 kg grzybów (zielone i szare gąski, rydze, kozaki, podgrzybki, borowiki)
20 łyżek soli

Przetwory z kozaków » zobacz przepis

Grzyby pasteryzowane

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

1 kg zdrowych, jędrnych grzybów
sól, pieprz

Przetwory z kozaków » zobacz przepis

Grzyby marynowane

Forma potrawy: Przetwory

1 kg grzybów (np. gąski, kozaki, maślaki, podgrzybki, prawdziwki, rydze etc.)
2 łyżki soli
1 duża lub dwie małe cebule
szklanka wody
2 łyżki cukru
szklanka octu 10%
ziele angielskie
liście laurowe

Przetwory z kozaków » zobacz przepis