po 10dag brokułów i cukinii,
5dag całej części pora,
1 cebula (5 dag),
1 kalarepka (5 dag)
3 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
10dag twardego sera koziego
1 łyżka masła
oregano, sól, pieprz
Starannie umyć warzywa. Podzielić brokuł na różyczki. Kalarepkę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać.
W rondlu rozgrzać masło i podsmażyć na nim przygotowane warzywa, następnie zalać bulionem i gotować pod przykryciem 30 min. Zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito.
Cukinię obrać i pokroić w słupki. Por oczyścić, opłukać, pokroić w krążki, razem z cukinią dodać do zupy i gotować 10 min.
Doprawić solą, pieprzem i oregano. Ser pokroić w słupki i przed podaniem posypać nim zupę na talerzach.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl