Zupa węgierska z kurczaka

Składniki potrawy

30dag kurczaka
2 łyżki oleju
2dag smalcu
cebula
ząbek czosnku
pół łyżeczki papryki
2 łyżki ketchupu
75dag ziemniaków
zielenina

Przyrządzanie

Mięso kurczaka oddzielić od kości (kości zachować), pokroić w kostkę. Pokroić cebulę i czosnek.

Na rozgrzany tłuszcz włożyć mięso, cebulę, czosnek, oprószyć papryką, lekko wszystko zrumienić. Zalać ok 1 i 1/2 litra wody, włożyć oddzielone kości, osolić, ugotować.

Gdy mięso będzie miękkie, dodać ketchup, przyprawić do smaku. Oddzielnie ugotowane ziemniaki pokrajać w cząstki, odcedzić.

Rozłożyć ziemniaki na talerze, rozlać zupę, posypać zieleniną.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl