1 kość szpikowa wołowa lub cielęca
1kg mięsa wołowego lub cielęcego
0,5kg marchwi
0,5kg rzepy
0,5kg ziemniaków
1kg świeżego bobu
0,5kg cukinii
3 średnie pory (tylko białe części)
15 łodyżek natki pietruszki
1 cebula
sól, pieprz
pęczek kolendry
Starannie umyć i obrać wszystkie warzywa, wyłuskać bob, jeśli jest w strąkach.
Warzywa, mięso i kość włożyć do dużego garnka i zalać wodą, osolić, popieprzyć, dodać pół pęczka obranej i posiekanej kolendry.
Gotować najpierw na dużym ogniu 1 godzinę, potem zmniejszyć ogieć, dodać ziemniaki i po 10 minutach bob.
Wyjąć mięso, ziemniaki i bob. Resztę składników dobrze utrzeć i wymieszać.
Włożyć z powrotem ziemniaki i bob, pogotować chwilę. Odstawić i posypać zupę świeżą kolendrą.
Mięso podawać oddzielnie z bukietem gotowanych warzyw.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl