Zupa-krem z pieczarek

Składniki potrawy

20dag pieczarek
1 litr rosołu z kury
20dag ugotowanego mięsa z kurczaka
2 łyżki zielonego groszku konserwowego
2 małe cebule
4 jajka
1 łyżka sherry
6 liści sałaty
pieprz, sól, sos sojowy

Przyrządzanie

Pieczarki obrać ze skórki, zalać wrzątkiem i gotować około 15 minut. Następnie wyjąć z wody i pokroić w plasterki.

Do dużego garnka o grubym dnie wlać rosół, dodać pieczarki, pokrojne mięso z kurczaka, groszek, posiekaną cebulę, sherry oraz ubite z przyprawami jajka.

Na wierzchu ułożyć sałatę i gotować na małym ogniu pod przykryciem około godzinę.

Na koniec zupę należy zmiksować i podawać w małych miseczkach.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl