2 jabłka
3 szklanki soku jabłkowego
1 białko
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru
2-3 łyżki rodzynek
1 łyżka soku i otarta skórka z połowy cytryny
cynamon
melisa cytrynowa
Jabłka rozkroić, starannie usunąć gniazda nasienne, następnie miąższ pokroić na cząstki.
Sok zagotować z jabłkami, rodzynkami, łyżką cukru i skórką z cytryny.
Zagęścić zupę mąką.
Białko ubić z resztą cukru i sokiem cytrynowym.
Z piany uformować coś w rodzaju "kluseczek" np. za pomocą dwóch łyżeczek. Wrzucić do gorącej zupy na 4-5 minut pod przykryciem - nie gotować!.
Zupę na talerzach udekorować melisą, "kluseczki" posypać cynamonem.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl