Zrazy z kaszą gryczaną

Składniki potrawy

2 saszetki kaszy gryczanej Cenos
30dag wołowiny
4 plasterki wędzonego boczku
4 ogórki
cebula
olej
sól i pieprz
wykałaczki

Przyrządzanie

Wołowinę należy pokroić w cienkie plastry. Każdy płat rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.
Ogórki i cebulę pokroić w cienkie paski i ułożyć wraz z boczkiem na każdym plastrze.
Plastry zwinąć ciasno w rulon i spiąć wykałaczką, ułożyć na rozgrzanym oleju i zrumienić ze wszystkich stron.
Następnie zrazy zalać wodą i dusić na wolnym ogniu aż staną się miękkie - zajmie to koło 30 minut.
Po usunięciu wykałaczek, zrazy ułożyć na półmisku i polać sosem z duszenia.
Podawać na gorąco z kaszą gryczaną ugotowaną wg. przepisu podanego na opakowaniu.
Źródło: opakowanie kaszy gryczanej prażonej marki Cenos.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl