Zrazy wołowe po hultajsku

Składniki potrawy

50dag wołowiny bez kości
tłuszcz
1dag mąki
10dag parówek cienkich
4dag chrzanu
10dag sera żółtego
sól, pieprz
cukier
sok z cytryny

Do podania:
ryż

Przyrządzanie

Wołominę umyć, wyżyłować i pokroić ukośnie w poprzek włókien na 4 plastry, lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, posypać przyprawami i mąką.

Następnie zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem.

Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić, dodać do zrazów pod koniec duszenia.

Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki, dodać do zrazów razem z chrzanem, doprawić, posypać startym serem, zapiec.

Podawać z ryżem.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl