Zrazy staropolskie koronne

Składniki potrawy

70dag wołowiny bez kości
pieprz
15dag cebuli
2dag grzybów suszonych
5dag chleba razowego
4dag smalcu
sól

Farsz:
15dag cebuli
5dag chleba czerstwego
2dag masła
pieprz, sól

Do podania:
kasza

Przyrządzanie

Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien, rozbić na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem.

Sporządzić farsz cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu, chleb zetrzeć na tarce, wszystko wymieszać z masłem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na plastry mięsa nałożyć farsz, zwinąć je w rulony, obrumienić na smalcu. Następnie zrazy przełożyć do rondla, podlać wywarem, posypać utartym chlebem, dodać ugotowane, pokrojone w paski grzyby, dusić do miękkości.

Podawać z kaszami.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl