200g mąki
100g zimnego masła
1 łyżeczka soli
4 łyżki zimnej wody
1 jajko
1 awokado
4 suszone pomidory
1 duża czerwona cebula
1 filet z kurczaka
100ml śmietany
1/2 filiżanki tartego parmezanu
sól
pieprz
Zagnieść kruche ciasto z mąki, masła, soli i wody. Wylepić ciastem formę (z wyjmowanym dnem) na tartę, ponakłuwać widelcem następnie podpiec 5 minut w piekarniku w temperaturze 180°C.
Filet z kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni. Rozłożyć na cieście razem z obranym i pokrojonym w kostkę awokado, pokrojoną w piórka cebulą i suszonymi pomidorami. Zalać śmietaną wymieszaną z parmezanem, jajkiem, solą i pieprzem. Tartę włożyć na 20 minut do piekarnika. Podawać na ciepło.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl