Zapiekanka ziemniaczana kwaśno - ostra

Składniki potrawy

boczek
kiełbasa
50 dkg. ziemniaków
olej roślinny
ser żółty
musztarda
oregano
pieprz
przyprawa do spaghetti
sól
ogórek surowy
papryka
pomidor
por

Przyrządzanie

Na oleju podsmażyć kiełbasę pokrojoną w niewielkie nacięte kawałki, dodać paprykę pokrojoną w kostkę, następnie pomidor pokrojony w krążki, doprawić przyprawami, dodać ogórek pokrojony w kostkę, poddusić.
 
Dodać nieco musztardy, dodać i poddusić 10 minut przygotowane wcześniej ziemniaki (ugotować na parze, pokroić w dość grube plasterki, pomiędzy plastrami włożyć posypane przyprawami: plasterki żółtego sera, boczku, pora w plasterkach oraz musztardy, ziemniaki posolić i posypać pieprzem).

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl