50 dkg mielonej wieprzowiny
50 dkg ugotowanego makaronu
125ml śmietany
5 dkg żółtego sera
1 łyżki masła
2 cebule
4 jajka
czerstwa bułka
pęczek natki pietruszki
pieprz i sól
Zmielone mięso wymieszać z uprzednio namoczoną w wodzie i odsączoną bułką oraz posiekaną cebulą, pieprzem i solą.
Makaron wymieszać z dwoma roztrzepanymi jajkami.
W żaroodpornym naczyniu układać warstwami makaron i mięso. Posypywać posiekaną natką i cebulą. Dodać masło. Pierwszą i ostatnią warstwą powinien być makaron.
Potrawę zapiekać przez pół godziny w przykrytym naczyniu.
Następnie polać śmietną wymieszaną z 2 jajkami.
Posypać startym serem i zapiekać (tym razem bez przykrycia) przez 20 minut.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl