Wiosenna sałatka z młodych ziemniaków

Składniki potrawy

12 młodych, niezbyt dużych, lub 8 większych ziemniaków
pęczek dymki
1 mały słoiczek lekkiego majonezu
Opcjonalnie:
1 jogurt naturalny
pół zielonego ogórka

Przyrządzanie

Ziemniaki należy ugotować w mundurkach, tak, żeby były lekko twarde. Gdy ziemniaki przestygną, obrać je i pokroić w dość grubą kostkę.
Wymieszać z pokrojoną w plasterki cebulką i grubo pokrojonym szczypiorem. Doprawić majonezem.
Sałatka może być "lżejsza", jeżeli dodamy pół małego słoika majonezu i pół małego słoika jogurtu.
Sałatka smakuje lepiej kiedy jest nieco schłodzona.
Można jeszcze dodać pół zielonego, pokrojonego ogórka.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl