Wegetariańske hot-dogi z pieczarkami i żółtym serem

Składniki potrawy

15dag pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
2 podłużne bułki
2-3 łyżki tartego żółtego sera
2 łyżki ketchupu
sól

Przyrządzanie

Pieczarki oczyścić, wypłukać, niezbyt drobno pokroić. Cebulę pokroić na półplasterki, przesmażyć/zeszklić na 1 łyżce masła nie doprowadzając do zbrązowienia/zarumienienia, włożyć pieczarki, przesmażyć razem, odparować sok, następnie posolić.

Bułki przekroić wzdłuż, od strony skórki posmarować pozostałym masłem, na drugą stronę nałożyć pieczarki z cebulą i posypać serem.

Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez około 15 min.

Po wyjęciu polać ketchupem.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl