Warzywa z grilla

Składniki potrawy

2 średnie czerwone papryki o wydłużonych strąkach, podzielone wzdłuż na połowę
4 kapelusze dużych pieczarek
1 bakłażan pocięty wzdłuż na grube plastry
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
sól i pieprz
20 dkg ser kozi lub miękki żółty ser
8 kromek chleba tostowego
świeża bazylia

Przyrządzanie

Paprykę, grzyby, i bakłażan posmarować oliwą. Paprykę układamy centrum grilla i opiekamy przez 2 minuty.

Dokładamy grzyby i bakłażan, grillujemy przez dalsze 8 do 10 minut odwracając kilkakrotnie i uważając aby się nie przypaliły. Gotowe warzywa przyprawiamy solą i pieprzem oraz kilkoma kroplami octu balsamicznego, odstawiamy w ciepłe miejsce.

Każdą kromkę chleba tostowego opiekamy z jednaj strony na grillu, odwracamy, na opieczoną stronę nakładamy ser, układamy upieczone warzywa, posypujemy posiekanymi listkami bazylii i opiekamy przez kilka minut przykryte tacką do grillowania.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl