Warzywa na patelni

Składniki potrawy

po 1 strąku czerwonej i zielonej papryki
4 pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka kukurydzy
25dag ugotowanej czerwonej fasoli
25dag ugotowanej fasolki szparagowej
pieprz, sól
olej
sproszkowana słodka papryka
łyżka siekanej pietruszki

Przyrządzanie

Strąki papryki umyć, przekroić, usunąć gniazdka nasienne i pociąć w paseczki. Pomidory umyć, podzielić w ósemki. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, poddusić cebulę i czosnek. Dodać resztę warzyw, doprawić pikantnie i dusić około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Podawać posypane pietruszką.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl