Udka kurczaka z fasolą i pyzami

Składniki potrawy

6 udek z kurczaka
sól
pieprz
olej
2 duże marchewki
30dag pyz
kawałek pora
20dag fasoli

Przyrządzanie

Udka kurczaka opłukać, osuszyć, poprószyć solą i pieprzem, następnie obsmażyć na oleju.

Fasolę opłukać, ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Marchewki umyć, obrać, specjalną łyżeczką wyciąć z niej kulki, ugotować je na półmiękko.

Ugotowane i osączone pyzy lekko obsmażyć. Do rondla włożyć udka, kulki z marchewki, pyzy, fasolą i pokrojonego w krążki pora.

Potrawę podlać małą ilością gorącej wody, dodać sól i pieprz, dusić na małym ogniu około 20 minut.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl