Truskawkowy specjał

Składniki potrawy

225g mrożonych truskawek
4 łyżki likieru pomarańczowego
1/2 litra lodów waniliowych
świeże truskawki do przybrania (niekoniecznie)

Przyrządzanie

Przez 10 minut w ciepłym miejscu rozmrażać truskawki (do połowy rozmrożenia).

Do miksera włożyć truskawki, dodać likier i miksować, aż zrobi się gęste puree.

Lody włożyć do makutry i używając drewnianej łyżki połamać je na kawałki.

Następnie wlać mieszaninę z mrożonych truskawek i starannie razem wymieszać.

Przełożyć do właściwego pojemnika, przykryć i zamrażać przez przynajmniej 15 minut lub do czasu pełnego stężenia.

Nałożyć specjalną łyżką do salaterek i przybrać świerzymi truskawkami.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl