8 małych jabłek
15 dkg masła
15 dkg cukru
20 dkg mąki
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynymonu
rodzynki
dżem morelowy
cukier puder do posypania
Masło utrzeć z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do masła dodawać na przemian po jednym jajku i mąkę.
Wszystko dobrze wymieszać.
Formę wysmarować tłuszczem i włożyć do niej ciasto.
Jabłka obrać ze skóry. Delikatnie wydrążyć środek. Środek jabłka napełnić dżemem morelowym wymieszanym z rodzynkami.
Wypełnione jabłka wyłożyć na ciaście. Na wierzchu położyć masło.
Piec w piekarniku przez około godzinę.
Na koniec posypać cukrem pudrem.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl