Torcik waflowo-kaimakowy

Składniki potrawy

paczka wafli
1 szklanka mleka
30dag (1 szklanka i 3 łyżki) cukru
25dag margaryny
2 szklanki mleka w proszku
2 łyżki kakao
25dag gęstej marmolady

Przyrządzanie

Najpierw rozłożyć wafle i każdy cienko posmarować marmoladą. W rondelku roztopić margarynę, wlać mleko, dodać cukier, zagotować. Wsypać kakao i mleko w proszku, wymieszać, gotować kilka minut mieszając.

Gorącą masą smarować pokryte marmoladą wafle i składać je jeden na drugim. Obciążyć deseczką i ciężarkiem, pozostawiając do wystudzenia.

Wierzch posmarować masą lub polukrować lukrem czekoladowym.

Torcik waflowy można sporządzić również z dobierając inną masę.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl