Tabule - alpejska sałatka

Składniki potrawy

1 - opakowanie kaszki "kus kus"
0,5 - pokrojonej i drobno posiekane : zielona i czerwona papryka
10 - 15 posiekanych zielonych oliwek
pęczek posiekanej natki pietruszki
kilka listków mięty
pomidory włoskie z puszki również rozdrobnione lub 3 świeże obrane ze skórki drobno posiekane pomidory
0,5 szklanki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Przyrządzanie

Kaszkę "kus kus" zalewamy na 2 palce nad nią osolonym wrzątkiem i odstawiamy na 5 min.
 
Po tym czasie mieszamy ją widelcem i jest przygotowana, następnie dodajemy do niej pokrojone w kostkę dwa rodzaje papryki, pomidory, posiekaną natkę pietruszki z miętą oraz oliwki, a następnie skrapiamy sokiem z 0,5 cytryny.
 
Dodajemy oliwę, doprawiamy solą i pieprzem i po wymieszaniu odstawiamy na dobę do lodówki (można dodać np. kolendry lub innych jarzyn).

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl