50dag piersi z kurczaka lub indyka
1 papryka
1 cukinia
3 cebule
10 łyżki oleju
5 łyżek sosu sojowego
sok z 1/2 cytryny
świeże zioła (np. natka, bazylia, oregano, majeranek)
sól, pieprz
Przygotować marynatę: sos sojowy wymieszać z sokiem z cytryny i 3 łyżkami oleju.
Mięso pokroić w kostkę i wymieszać z marynatą. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.
Cebulę podzielić na ćwiartki i oddzielić poszczególne płatki.
Cukinię pokroić w plasterki o grubości 1-1,5 cm.
Paprykę pokroić na kawałki, pozostały olej wymieszać z posiekanymi ziołami, doprawić solą i pieprzem.
Wrzucić do oleju warzywa i wymieszać aby dokładnie się nim pokryły.
Zamarynowane mięso nadziewać na patyczki na przemian z warzywami. Piec na grillu.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl