MENU
ZWIŃ MENU

Surówka marchewkowo-chrzanowa

Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska

Składniki

40 dag marchewki
100 ml śmietany
15 dag jabłek
4 dag chrzanu
zielenina
sól
sok z cytryny

Przyrządzanie

Marchewkę umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Jabłka umyć, przekroić na pół, usunąć z nich gniazda nasienne. Następnie zetrzeć na tarce, połączyć z marchewką, śmietaną, chrzanem i posiekaną zieleniną.

Na końcu doprawić do smaku.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka marchewkowo-jajeczna

Forma potrawy: Sałatki

 
1 część marchewki
1 część jaj na twardo
1/2 części jabłek
majonez
 

Makaron milanaise

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

25 dag ugotowanego makaronu
szklanka startego żółtego sera
sól, pieprz
1 i 3/4 szklanki mleka

Do podania:
sałata
lub surówka

Surówka pomarańczowy chrzan

Forma potrawy: Sałatki

5 jabłek
60 g tartego chrzanu
pomarańcza
4-5 łyżek soku cytrynowego
sól
cukier
 

Surówka z dyni i jabłek na słodko

Forma potrawy: Sałatki

150–200 g dyni melonowej (zabarwionej pomarańczowo)
1 duże jabłko lub 2 mniejsze
3 łyżeczki cukru
sok z cytryny
cynamon lub wanilia
dojrzała gruszka
świeże owoce do przybrania