Spaghetti z sosem pomidorowym

Składniki potrawy

makaron
25 dkg mięsa mielonego
kilka plasterków boczku
koncentrat pomidorowy
mąka ziemniaczana
groszek konserwowy
żółty ser

Przyrządzanie

Na patelni stopić boczek (na małej ilości tłuszczu), dodać mięso mielone i przesmażyć to razem.

Do drugiego garnka wlać dwie szklanki wody, i wsypać dwie łyżeczki mąki ziemniaczanej. Dodać koncentrat pomidorowy (dokładnie nie pamiętam ile, chyba około słoiczka. Najlepiej jest po prostu próbować, i dodać go wedle gustu) Zagotować to na małym ogniu (często mieszając) Doprawić solą i pieprzem.

Usmażone mięso dodać do sosu. Chwilę razem pogotować. Dodać bazylię.

Na koniec wrzucić odsączony groszek konserwowy.

Ugotować makaron. Danie posypać tartym serem i natką pietruszki.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl