1 puszka ananasów
1 puszka kukurydzy
3kg pomidorów
1kg cebuli
2 papryki
6 ząbków czosnku
2 łyżki musztardy
2 łyżki soli
1 szklanka cukru
1 szklanka octu
1/4 łyżeczki chili w proszku
1 łyżka słodkiej papryki
1/2 łyżki curry
1/2 łyżki pieprzu mielonego
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
Pomidory należy obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka i wymieszać z pomidorami - posolić i gotować na wolnym ogniu przez około 1 godz.
Pokroić w kostkę ananasa, dodać go gotującej się masy razem z papryką i pozostałymi składnikami po za mąką, gotować dalsze 30 minut.
Na koniec rozrobić mąkę z niewielką ilością soku z ananasów i dodać do sosu, zagotować.
Pasteryzować 20 min. po nałożeniu do słoików.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl