Sandwicze z salami

Składniki potrawy

20 kromek pieczywa tostowego
100g masła
150g tłustego twarożku śmietankowego
40 plasterków salami
1 główka kruchej sałaty
sól
folia spożywcza

Przyrządzanie

Z kromek chleba okroić skórkę. Masło utrzeć na pulchną masę tak, by się dało łatwo rozsmarować.

Twarożek rozgnieść widelcem, dodać sól i dobrze wymieszać. Liście sałaty dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.

Z plasterków salami zdjąć skórkę. Chleb posmarować masłem. Na 10 kromkach położyć po 1 liściu sałaty i po 4 plasterki salami. Na to nałożyć warstwę twarożku.

Każdą kanapkę przykryć kromką chleba posmarowaną masłem. Przygotowane kanapki przycisnąć deseczką, by wyrównać ich grubość, następnie przekroić wzdłuż przekątnej na trójkąty.

Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl