30dag grzybów solonych lub marynowanych
3 kartofle ugotowane w mundurkach
1 cebula
4 pomidory
15dag korniszonów
3 jaja ugotowane na twardo
1,5 łyżeczki musztardy
2 łyżki oliwy
1/3 łyżeczki cukru
1/3 łyżeczki kminku
łyżka siekanego koperku
łyżka siekanej zielonej pietruszki
sól
pieprz
Ostudzone kartofle obrać i pokroić na cienkie paski.
Grzyby pokroić na plasterki o grubości około 2-3 mm.
Jaja obrać i pokroić w kostke.
Pomidory umyć i pokroić w cienkie plasterki, a potem każdy z plasterków na 4 części. Cebulę obrać i drobno posiekać.
Wszystkie wyżej wymienione składniki połączyć ze sobą, dodać oliwę, musztardę, sól, cukier oraz przyprawy po czym starannie wymieszać.
Sałatkę podawać posypaną siekanym koperkiem i zieloną pietruszką.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl