MENU
ZWIŃ MENU

Sałatka pieczarkowa z szynką i oliwkami

Forma potrawy: Sałatki, czas przygotowania: 15 min.

Składniki

1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej
2 duże plastry szynki
2 duże jabłka winne
3 ogórki kwaszone
10 czarnych oliwek
1 mały słoik majonezu
sok z połówki cytryny
sól, pieprz

Przyrządzanie

Pieczarki pokroić w plasterki, szynkę pokroić w paski, jabłka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać całe oliwki. Do naczynia na sałatkę włożyć wszystkie składniki i skropić sokiem z cytryny.

Polać majonezem i po delikatnym wymieszaniu, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem przełożyć do salaterki.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka z szynką

Forma potrawy: Sałatki

2 plasterki szynki
10 plasterków zółtego sera ostrego
olej
sól
pieprz
sos diabelski (keczup)
majonez
ocet winny
1 papryka zielona
1 i pół ogórka
pół puszki kukurydzy

Sałatka z szynką, papryką i makaronem

Forma potrawy: Sałatki

4 papryki, każda w innym kolorze
szklanka makaronu (np. świderki)
średnia cebula
20-30 dag szynki
2-3 łyżki majonezu

Sałatka pieczarkowa z brokułami

Forma potrawy: Sałatki

1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej
50 dag brokułów
1 świeży ogórek
1 czerwona papryka
2 czerwone cebule
2 jajka na twardo
3 łyżki majonezu
5 śliwek suszonych
sól, pieprz

Sałatka pieczarkowa z kukurydzą

Forma potrawy: Sałatki

5 dużych świeżych pieczarek
1 puszka kukurydzy konserwowej
2 jajka na twardo
1 mały słoik majonezu
1 łyżka sosu sojowego
1 pęczek szczypiorku
sok z cytryny
sól, pieprz, szczypiorek