Sałatka owocowa z dynią

Składniki potrawy

300g miąższu dyni
100g śliwek węgierek
200g winogron
2 jabłka
50g orzechów włoskich
świeża melisa lub mięta
miód

Przyrządzanie

Z małej dyni ściąć wieczko, ostrożnie wydrążyć pestki i miąższ, pustą skorupę odstawić w chłodne miejsce (do lodówki).

Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę, tak samo pokroić ok. 300 g miąższu dyni, winogrona i pozbawione pestek śliwki.

Wszystko dokładnie wymieszać, posłodzić miodem, przykryć i odstawić na 20 minut.

Następnie dodać świeże liście melisy lub mięty i przełożyć sałatkę do schłodzonej dyni.

Przed podaniem posypać orzechami włoskimi lub uprażonymi pestkami z dyni.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl