Sałatka makaronowa z krewetkami

Składniki potrawy

makaron spiralki
majonez
jogurt
otarta skórka cytryny
chilli w proszku
świeży ogórek
seler naciowy
krewetki

Przyrządzanie

Makaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu - wodę posolić dopiero w momencie kiedy zacznie się gotować, co m.in. zapobiegnie powstaniu osadu na dnie garnka. Podczas gotowania od czasu do czasu delikatnie zamieszać.
W trakcie gotowania makaronu przygotować sos: połączyć majonez z jogurtem, doprawić skórką z cytryny i chilli, wymieszać.
Ogórek pokroić w krążki, seler naciowy w kostkę.
Makaron po ugotowaniu wyłożyć na półmisek, wymieszać z ogórkiem, selerem, krewetkami i polać sosem.
Sałatka doskonale spełnia rolę kolacji.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl