główka sałaty
pęczek szparagów
2 jajka
natka
białe pieczywo
sos:
4 łyżki oleju
1/2 musztardy
cukier
biały pieprz
sól
Szparagi oskrobać nożykiem do jarzyn, odciąć zdrewniałe końce. Związać w pęczek. Ugotować w osolonym wrzątku. Ostudzić, pokroić na kawałki.
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, posiekać. Sałatę umyć, oszuszyć, podzielić na kawałki. Przełożyć do salaterki. Dodać szparagi i jajka.
Posypać drobno posiekaną natką. Musztardę połączyć z olejem. Doprawić solą, cukrem, pieprzem. Wymieszać. Sosem polać sałatkę.
Sałatkę wstawić na ok. 30 min do lodówki i podawać jako danie na kolację z białym pieczywem.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl