po 1 czerwonej, żółtej i pomarańczowej papryce
1 bakłażan
1 cukinia
1 cebula
2 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
50dag pomidorów z puszki
1/2 szklanki bulionu
pęczek bazylii
2 opakowania sera feta
Paprykę należy pokroić na połówki, następnie każdą z połówek na 3 paski. Tak przygotowaną paprykę włożyć na 5 minut do osolonego wrzątku. Odcedzić, przelać zimną wodą, usunąć skórkę.
Oczyścić cukinię i bakłażana. Oba warzywa pokroić wzdłuż na 16 cienkich plasterków. Bakłażan osolić i moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie odsączyć gorzki sok.
Na 2 łyżkach oliwy udusić w garnku posiekaną cebulę razem z czosnkiem. Dodać pomidory z puszki oraz bulion. Gotować razem przez 6 minut. Dodać posiekaną bazylię i przyprawić.
Fetę pokroić w słupki. Zawijać po 1 pasku papryki i fety w plaster bakłażana i cukinii. Roladki spiąć wykałaczkami i obsmażać na reszcie oliwy.
Sos pomidorowy wlać do formy żaroodpornej, włożyć roladki. Zapiekać 25 minut w temperaturze 200 st. C.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl