2 średniej wielkości świeże pstrągi (po około 25 dag)
pęczek koperku, natki pietruszki lub tymianku
przyprawa typu vegeta (specjalna na grilla)
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1 cebula
1 łyżka oleju
1 pomidor
Ryby oczyścić, sprawić, opłukać, osuszyć a następnie skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą do grilla i odstawić pstrągi na godzinę w chłodne miejsce aby nabrały odpowiedniego aromatu.
Do środka każdej ryby włożyć pół pęczka opłukanego i osuszonego koperku, natki pietruszki lub tymianku oraz trochę masła wymieszanego z posiekanym ząbkiem czosnku.
Ryby ułożyć na ruszcie grilla, na wierzchu położyć wiórki masła i piec po około 10 minut z każdej strony.
Podać z podrumienioną na oleju cebulką, plasterkami cytryny i cząstkami pomidora.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl