200g tuńczyka w oleju
1 ząbek czosnku, rozgnieciony
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
150ml kwaśnej śmietany
2 łyżki szczypiorku, posiekanego
Do podania:
ogórek pokrojony w słupki
marchewka pokrojona w słupki
kalafior podzielony na cząstki
prażynki ziemniaczane
Tuńczyka wraz z olejem przełożyć do miski. Dodać czosnek, przprawić do smaku i używając widelca rozgnieść na papkę. Do powstałej masy wlać kwaśną śmietanę i wsypać połowę szczypiorku.
Po dodaniu przypraw sprawdzić smak i przełożyć przystawkę do naczynia, w którym ją podamy.
Przykryć i chłodzić przynajmniej przez 10 minut.
Przystawkę z tuńczyka posypać pozostałym szczypiorkiem, a jako dodatki podać warzywa i prażynki ziemniaczane.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl