20dkg schabu
4 pieczarki
olej
cukier
pół kostki bulionowej wołowej Knorra
pieprz biały
przyprawa chińska o 5 smakach
sól
imbir
1 marchewka
pół papryki
ryż na dwie osoby
pół selera
papryka w proszku ostra
Na oleju podsmażyć pokrojone w małe kawałeczki osolony i popieprzony schab.
Zdjąć schab z patelni, podsmażyć pieczarki pokrojone w kostkę, dodać marchew, seler oraz paprykę pokrojone w kostkę, poddusić ciągle mieszając, dodać sól, pieprz, przyprawę chińską, imbir, cukier do smaku, następnie wlać bulion wołowy (pół kostki rozpuszczonej w pół szklanki wrzącej wody z pół łyżeczką papryki w proszku ostrej) oraz usmażony wcześniej schab, poddusić 10 minut.
Podawać z ryżem.
więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl