Pikantna zupa z dorsza

Składniki potrawy

1,2kg filetów z dorsza
4 średnie cebule
3 strąki papryki
25dag pieczarek
6 suszonych grzybów
3 łyżki oleju sojowego
2 liście laurowe
3 ząbki czosnku
4 ziarna ziela angielskiego
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej

przyprawy do smaku:
sól
pieprz ziołowy i naturalny
curry
przyprawa do zup

Przyrządzanie

Dorsza pokroić w kostkę, usunąć ości, gotować około 10 minut z dodatkiem grzybów suszonych, ziela angielskiego i liścia laurowego. Przed końcem gotowania dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę, zagęścić mąką ziemniaczaną.

Pieczarki obrać i poszatkować, cebulę też obrać i pokroić w piórka, podsmażyć razem na oleju, dodać w trakcie siekany czosnek, sól, curry i przyprawę.

Przełożyć do ugotowanej ryby i doprawić jeszcze do smaku. Zupa powinna być klarowna, a ryba nie rozgotowana.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl