Patelnia meksykańska

Składniki potrawy

4 cebule
2 ząbki czosnku
sól
2 jabłka
sok z 1 cytryny
2 marynowane ostre papryki
4 duże pomidory
4 łyżki oleju
40dag mielonego mięsa
pieprz
10 oliwek nadziewanych papryką
szczypta cynamonu
curry

Przyrządzanie

Cebule i ząbki czosnku obrać. Cebule drobno posiekać, czosnek rozgnieść z solą. Jabłka obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Ostrą paprykę pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na ósemki.

Olej rozgrzać na patelni i około 5 minut smażyć na nim zmielone mięso wymieszane z cebulą i czosnkiem, oprószyć je solą i pieprzem. Dodać kostki jabłek, kawałki papryki, ósemki pomidorów i oliwki. Wszystko razem dusić w nakrytej patelni około 20 minut.

Przyprawić do smaku, cynamonem, curry solą i pieprzem.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl