Pasztet z sardynek

Składniki potrawy

200g sardynek z puszki
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
otarta skórka z 1 cytryny
sok cytrynowy do smaku
225g serka śmietankowego

Do przybrania:
przepołowione plastry cytryny
natka pietruszki

Do podania:
podgrzane krakersy

Przyrządzanie

Sardynki wraz z olejem wyłożyć do miski. Przyprawić do smaku i widelcem ugnieść na papkę.

Wsypać otartą skórkę z cytryny, wlać sok, a później dodać serek śmietankowy. Wszystko dokładnie wymieszać.

Przełożyć pasztet do 4 małych miseczek i w każdej wygładzić wierzch.

Przykryć i ochładzać przynajmniej przez 15 minut.

Przybrać połówkami plastrów cytryny i gałązkami natki pietruszki. Podawać z ciepłymi krakersami.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl