Parówki w cieście

Składniki potrawy

1 łyżka oleju
8 parówek

Ciasto:
50g zwykłej mąki
szczypta soli
1 jajko
150ml mleka

Do przybrania:
plastry ogórka
przepołowione plasterki pomidora

Przyrządzanie

Olej wlać do formy do pieczenia o wymiarach 2,5 x 18 x 25cm. Parówki ułożyć w formie i opiekać na gorącym grillu, tylko po jednej stronie, przez około 5 minut, aby były chrupkie i rumiane.

Tymczasem zmiksować mąkę, sól, jajko i mleko.

Formę wyjąć z grilla i przewrócić kiełbaski w drugą stronę. Ciasto wlać do formy i postawić na ruszcie. Piec przez 30 sekund w bardzo wysokiej temperaturze, by upiec spód ciasta.

Ponownie przenieść formę na gorący grill i opiekać około 10 minut, aż ciasto będzie puszyste i chrupkie.

Przybrane natychmiast podawać.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl